Toamna și iarna sunt anotimpurile care ne inspiră să ne retragem în casele noastre, să petrecem timp alături de cei dragi și să ne bucurăm de confortul căminului nostru. Stând în casă mai mult din cauza temperaturilor scăzute, parcă suntem tentați să aducem anumite schimbări locuinței noastre, să observăm unele detalii pe care am vrea să le înocuim sau să le îmbunătățim. Ne dorim să-i oferim casei noastre un aspect care să exprime confort, sentimentul de „acasă”, de acel loc drag în care ne strângem prietenii și familia și ne facem amintiri de suflet.
Pentru a obține acea atmosferă de casă primitoare, alege să folosești nuanțe calde de bej și maro; astfel, vei realiza un contrast între căldura confortabilă inspirată de această paletă de culori și frigul de afară. Include aceste tonuri în designul camerelor tale cu ajutorul tapetului. Nu ezita să folosești inspirația pe care ți-o oferă natura și să o exprimi pe pereții tăi; caută un tapet cu modele vegetale, pentru a revitaliza spațiul în care locuiești.
În ceea ce privește mobila și elementele decorative, optează pentru forme rotunjite și linii curbe. Unghiurile ascuțite inspiră rigiditate, fapt care intră în contradicție cu aspectul primitor care se potrivește anotimpului. Liniile curbe exprimă armonie și confort, invită la relaxare și conferă spațiului un aer de familiaritate.
Pentru un ambient și mai plăcut, experimentează cu luminile din casa ta. Iluminatul clasic nu este suficient în crearea unui spațiu de relaxare. Lumina este un element decorativ important, care nu trebuie omis în crearea unei camere liniștitoare. Pentru sezonul rece, sunt potrivite luminile difuze, care te calmează. Optează pentru plinte și cornișe cu iluminare de tip LED, astfel încât fiecare colț al casei tale să radieze și să exprime confort.
Alege să integrezi în decorul camerei materiale precum catfieaua sau velurul, în nuanțe calde. Aceste tipuri de materiale sugerează confort prin textura lor și oferă un aspect premium, de lux casei tale. Natura este sursa principală de inspirație, așa că nu ezita să o aduci în spațiul tău de locuit; adună frunze uscate în culori vii, de toamnă și transformă-le în elemente decorative. Pune-le într-un bol transparent și include-le în decorul casei. Astfel, vei oferi un strop de originalitate și familiaritate camerelor tale, evitând să creezi impresia unui loc prea sofisticat și rigid.
Atmosfera din casa ta se poate schimba în funcție de anotimp. Mici modificări pot avea un impact major asupra ambientului, așa că nu ezita să experimentezi cu diferite elemente decorative, palete de culori, materiale și texturi, astfel încât locuința ta să fie primitoare pe tot parcursul anului.