Rozeta decorativă – nota de eleganță a amenajărilor interioare

Rozeta decorativă se înscrie în categoria acelor amenajări interioare care pot schimba total aspectul unei încăperi. NMC România vă pune la dispoziție rozete decorative realizate din polistiren expandat sau poliuretan ceea ce le face ușor de montat și de vopsit.


Este indicat să țineți cont de câteva criterii atunci când vă decideți să decorați cu ajutorul acestui detaliu arhitectural. Un prim element care trebuie luat în considerare este dimensiunea. Un diametru standard bun trebuie să fie aproximativ la fel ca cel al corpului de iluminat. Rozeta poate fi mai mare doar dacă tavanele sunt mult mai înalte pentru a echilibra diametrul.

În ceea ce privește stilul, având în vedere numeroasele variante existente, alegerea poate fi foarte dificilă. Se recomandă luarea în considerare a celorlalte indicii arhitecturale ale amenajării interioare. Într-o încăpere cu elemente arhitecturale simple se potrivește foarte bine o rozetă în stil colonial datorită liniilor sale conservatoare. În cadrul unui decor vintage, a unuia romantic sau a unei combinații de stiluri, se potrivește foarte bine o rozetă tradițională cu motive florale.

Mobilierul contemporan se poate combină cu o rozetă clasică, deoarece se creează un contrast care accentuează ambele elemente. Pentru cei cărora le place ideea unei rozete de tavan, dar doresc doar un accent ușor, deoarece există și alte detalii arhitecturale interesante în încăpere, puteți alege o rozetă simplă fără model.

Odată ce rozeta a fost lipită cu adeziv, va trebui vopsită pentru a se potrivi tavanului sau în funcție de preferințe. Pentru a evidenția mai mult culorile sau decorațiunile interioare, se poate vopsi marginea exterioară a rozetei într-o nuanță adecvată. Centrul rozetei este, de obicei, decupat pentru a face loc corpului de iluminat, de aceea se recomandă ca, la achiziționarea rozetei, să vă asigurați că decupajul se potrivește cu corpul de iluminat.

Rozetele de tavan adaugă personalitate și stil spațiilor în care sunt montate. În cazul în care nu preferați o rozeta de tavan standard, puteți realiza amenajarea interioară cu ajutorul caroiajelor care vor modela tavanul într-un mod asemănător cu deosebirea că acestea se extind spre marginile camerei. Indiferent dacă există deja o rozetă de tavan în casă sau intenționați să montați una, acesta va reprezenta un detaliu încântător care poate fi adaptat întotdeauna conform stilului propriu.


Pentru consultanță sau detalii despre produsele din imagini ne puteți contacta la +4 0720533660.