Poate cel mai important aspect pe care îl iei în considerare atunci când te muți într-o locuință nouă sau când vrei să o redecorezi pe cea în care stai deja este confortul. Casa devine refugiul în care te retragi după o zi obositoare, așa că îți dorești să creezi un ambient cât mai primitor și liniștitor.


Primul lucru la care trebuie să te gândești este lumina. Modul în care o cameră este iluminată poate schimba radical atmosfera acesteia. Alege să adaugi pereților din casa ta plinte sau cornișe cu bandă LED pentru a te bucura de o lumină subtilă și calmantă. Nu uita să montezi întrerupătoare care să-ți permită să controlezi intensitatea luminii, în funcție de nevoile tale.


Pentru mobilier și alte obiecte decorative, alege linii curbe; cele ascuțite pot crea impresia unui spațiu rigid, sobru și neprimitor. În dormitor, contează mult locul în care este amplasat patul. Acesta trebuie să stea cât mai departe de ușă, astfel încât să poți vedea fără efort toată camera, inclusiv intrarea. În acest mod, vei obține sentimentul de siguranță, de control. Evită să pui patul chiar sub geam; lipsa unui perete, a unei structuri solide în spatele patului se poate transforma într-o senzație constantă de nesiguranță, de lipsă de protecție.

Dacă dispui de mai mult spațiu, dedică o cameră activității tale preferate care te relaxează și amenajeaz-o raportându-te la nevoile tale. Dacă îți place să citești, asigură-te că ai mai multe surse de lumină reglabile; dacă ești pasionat de muzică, izolează-ți fonic camera. Cel mai important aspect este să te simți confortabil, să te poți bucura de timpul tău liber într-un spațiu decorat perfect pentru tine.

Cromatica pe care alegi să o aplici trebuie să fie una neutră, care să nu îți suprasolicite vederea. Nuanțele de bej sunt o opțiune potrivită; pentru dormitor, poți alege culori mai reci, care te vor ajuta să adormi mai repede. Îndrăznește să adaugi și nuanțe secundare, de accent, pentru a nu obține un efect monoton. Dacă totuși îți dorești să păstrezi o paletă monocromatică, joacă-te cu diferite texturi: lemn, blană artificială sau bumbac. Poți integra în decor și modele geometrice, pe draperii, fețe de pernă sau covoare.