Ce trebuie să știi despre stilul rustic

Stilul rustic ne aduce mai aproape natură și creează impresia de timp petrecut în aer liber. Materialele sunt lăsate cât mai nefinisate, cu grinzile de lemn expuse, mobilierul este mare și confortabil, iar materialele textile – calde și confortabile. Pentru o abordare cât mai reușită a stilului preferat, puteți cere părerea unui designer.

Lemnul brut, simplu și tradițional

Când ne gândim la rustic avem în vedere câteva trăsături esențiale, cum ar fi materialele naturale, organice, robustețea și rezistența, precum și confortul. Simplitatea și tradiționalismul, excluzând tot ceea este complicat, modern sau prea finisat sunt principalele trăsături a ceea ce înseamnă rustic. În astfel de spații, lemnul este elementul principal. Dacă optați pentru decorațiuni interioare precum grinzi de lemn, panouri de perete, podele sau piese de mobilier, nu veți da absolut deloc greș. Grinzile din poliuretan de la NMC România sunt o varianta optimă și ecologică, dacă vă decideți să alegeți acest gen de decorațiuni interioare, alături de materiale care imită piatra, cărămida, scândurile de lemn sau alte accente care completează imaginea unui decor rustic.

Culori inspirate de natura

Culorile alese pentru decorațiunile interioare rustice tind, de asemenea, să fie inspirate din natură, paleta fiind destul de bine definită – ruginiul frunzelor de toamnă, culoarea pietrelor, în general nuanțe calde, care sporesc senzația de confort. Culorile recomandate pentru spațiile decorate în manieră rustică sunt cele de fond, neutre: unt, paie, grâu, piatră, de asemenea, tonuri de pământ – castană, ciupercă, chihlimbar, teracotă, sepia, precum și nuanțe picante – scorțișoară, șofran, dovleac.

Lămpile și mobilierul

Lămpile și candelabrele conferă echilibru, iar în cazul decorațiunilor rustice, se recomandă o strălucire semiobscură, fie că este vorba de un candelabru clasic, fie că lampa este un obiect tradițional din lemn sau un accesoriu natural. Mobilierul masiv se încadrează perfect într-un spațiu rustic, fiind indicate măsuțele din lemn masiv, fotoliile și canapelele din piele sau tapițeria cu textura mare. Exprimați-vă dragostea față de natură prin artă și accesorii alese cu grijă care să vă definească stilul, tradițiile locale și care să exprime confort. Nu este obligatoriu să locuiți la munte pentru a adopta stilul rustic în amenajările interioare. Acesta poate fi inclus oriunde locuiți, fiind o metodă excelentă de a vă face să vă simțiți conectați cu natura.


Pentru consultanță sau detalii despre produse ne puteți contacta la +4 0720533660.